• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 4
  • 4
  • 4
osteopathie

Alles in het lichaam beweegt, van botten, spieren, organen tot het zenuwstelsel. Ieder weefsel heeft een eigen beweeglijkheid nodig om goed en zonder klachten te kunnen functioneren. Bewegingsverlies zorgt er voor dat het lichaam slechter gaat functioneren.
Hierdoor kunnen vele soorten klachten worden veroorzaakt. Osteopathie is veilige manuele geneeswijze die zich richt op de beweging van het lichaam en van ieder weefsel in het lichaam.

Het opsporen en behandelen van oorzaken van klachten heeft bij osteopathie de meeste aandacht. Met milde handmatige technieken en eventueel stevige handgrepen verbetert osteopathie de beweeglijkheid, om voorwaarden te creëren waardoor het lichaam hersteld. En herstelt zo het zelfgenezend vermogen. Nog belangrijker is, dat de osteopatische behandeling voorkomt dat klachten ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen.

osteopathie

Een behandeling in onze praktijk is vaak een grote opluchting. In onze warme en mooi ingerichte praktijk nemen we altijd ruim tijd voor u. Daarnaast zult u altijd een eerlijk en duidelijk antwoord op uw zorgvraag krijgen. Er kunnen klachten verholpen worden die al jaren spelen en die soms zelfs onoplosbaar leken. Als osteopaat weten wij als geen ander dat ons lichaam zich aanpast aan bewegingsbeperkingen.


osteopathie

Indien ons lichaam niet meer in staat is om zich hierop aan te passen veroorzaakt dat klachten. De uitgebreidheid van deze aanpassingen kan soms erg ver gaan. Daarom ziet een osteopaat het lichaam als één geheel. Een osteopaat kan juist daarom de mogelijke oorzaak van een klacht vinden, waar andere behandelaars die niet vonden: soms in een ander deel van het lichaam dan waar de klacht optreedt.


osteopathie
osteopathie

Osteopathie is vaak bijzonder effectief in de behandeling van diverse klachten en problemen van volwassenen, kinderen en baby’s. Het is iedere keer weer verbazend om te zien hoe groot de kracht van het menselijk lichaam is wanneer middels osteopathie het lichaam gestimuleerd wordt om te herstellen. Ook bij mensen die al wat ouder zijn of waar klachten al jaren bestaan. Vaak komt een osteopaat in beeld als een klacht hardnekkig blijkt.

Als er bijvoorbeeld gezegd is: ‘met deze pijn moet u maar leren leven’. Dat kan over allerlei klachten gaan: rug- en nekklachten, whiplash, RSI, migraine, incontinentie, maag- en darmklachten. Osteopathie is een veilige behandelmethode. De kwaliteit van osteopaten wordt in Nederland bewaakt door het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO). Verder zijn de osteopaten verenigd in de NVO, de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

osteopathie

Osteon is Grieks voor bot, pathos voor ziekte. Hieraan heeft de osteopathie zijn naam ontleend. Osteopathie is ruim een eeuw geleden ontwikkeld door de Amerikaanse arts Andrew T. Still (1828-1917). Hij combineerde zijn medische kennis met eigen, nieuwe inzichten. Zo’n inzicht was destijds dat alle lichaamsweefsels een zekere mate van beweging behoren te vertonen en dat verlies van deze beweeglijkheid een nadelige invloed heeft op de gezondheid. Hij ontwikkelde een manier om met zijn handen weefsels met verminderde beweeglijkheid in het lichaam te kunnen opsporen. Met specifieke handelingen herstelde hij die beweeglijkheid, om zo een genezend effect op het lichaam uit te oefenen.

Deze behandelwijze was toen revolutionair. In 1891 stichtte Still 'The American School of Osteopathy'. Dat was het startsein voor een verdere ontwikkeling van de osteopathie. In de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk is osteopathie inmiddels een erkende vorm van gezondheidszorg geworden.

In Nederland is deze vorm van geneeskunde nog relatief jong: de eerste osteopaten vestigden zich in 1985 in Nederland. In 1987 is de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie opgericht, gevolgd door het Nederlands Register voor Osteopathie in 1989. De laatste tien jaar raakt osteopathie ook in Nederland steeds meer bekend. Op dit moment wordt in Nederland osteopathie door zorgverzekeraars nog gezien als een alternatieve behandelwijze.

De Nederlandse Vereniging voor Osteopaten maakt zich hard voor de erkenning van osteopathie als reguliere geneeskunde in Nederland.